Vernissage: JAG identitet – makt – sexualitet

Tisdag 10 juni kl 17.30 2014 invigs sommarutställningen JAG identitet – makt – sexualitet pÃ¥ Sundsvalls museum.

Att vara sig själv och ta makten över sitt eget liv är inte en självklarhet. Vi för en ständig kamp med vår egen identitet utifrån de maktstrukturer och regelverk som finns i vårt samhälle. Vad är normalt och eftersträvansvärt? Hur passar jag in i den bilden? I sommar visar museet åtta konstnärers och fotografers verk med det gemensamt att de tar sig an ett av livets stora frågor. Vem är jag? Som ett komplement till ämnet visas också den egenproducerade utställningen Strykfåglar och berglärkor samtidigt som vi hänger om konstsamlingen inom ramen för utställningens tema.

 

Nationalmuseum visar utställningen Crossing Borders av samtida porträtt av internationellt kända svenskar som på olika sätt har utmanat och överskridit gränser. Utställningen kan ses av den som är på resande fot i terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. Den visas mellan 19 mars-3 augusti 2014.

Nationalmuseum inviger också utställningen Gränslöst på Gripsholms Slott den 14 juni 2014 och visar utställningen under hela sommaren.